Mokinių tarybos išvyka į Lietuvos Respublikos Seimo rūmus

VDU „Rasos“ gimnazijos Mokinių taryba gruodžio 5 d. lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose. Gimnazistai turėjo galimybę pasimatuoti Seimo nario kėdę posėdžių ir konferencijų salėse, pasitikti užsienio šalių delegaciją ir pabendrauti bei nusifotografuoti su JAV ambasadoriumi Robertu S. Gilchristu, kuris nuotrauka su mūsų gimnazistais iškart pasidalino savo instagram paskyroje. Kovo 11-osios Akto salėje surengti linksmą simuliaciją – Įstatymo dėl gimnazistų uniformos dėvėjimo svarstymas, pasigrožėti dailininko – vitražisto prof. K. Morkūno kurtais vitražais, juose įamžintu Žalgirio mūšio vaizdu ir prisiminti kitas svarbias Lietuvai istorines datas, asmenybes.
Vėliau ekskursijos dalyviai, pasidalinę į komandas, dalyvavo orientaciniame žaidime „Kalėdų pėdsakais“, aplankė Kalėdų dvasia alsuojančio Vilniaus senamiesčio kiemelius bei gatveles, ieškodami atsakymų, kaip šventinį šurmulį sutikdavo didikai ar skirtingų tautų atstovai, o organizatorių parengtuose patirčių maišeliuose atrado ir kalėdinių simbolių, ir kvapų, ir skonių.
Išvyka buvo išties turininga – sužinojome daug įdomios informacijos ir apie valstybę, ir apie Kalėdų švenčių istoriją bei vertę, sustiprinome Mokinių tarybos narių tarpusavio ryšius.
Gimnazistų prezidentė Vaiva Kairytė

Loading