Doros, menų ir technologijų netradicinio ugdymo diena

Sausio 18 d. VDU „Rasos“ gimnazijoje vyko doros, menų ir technologijų netradicinio ugdymo diena.
Visos I gimnazijos klasės dalyvavo meno edukacijose, kurios vyko Nacionaliniame M.K. Čiurlionio dailės muziejuje ir Kauno paveikslų galerijoje.
Mokiniai susipažino su Baroko epochos kultūra, dvasia, esminiais stiliaus bruožais, apžiūrėjo originalius M.K. Čiurlionio paveikslus ir sužinoję kaip jie yra saugomi, galėjo išbandyti tokias kreideles ar dažus, kokius naudojo Čiurlionis.
Susipažino su eksponatais, atrinktais iš 12 000 turimų etnokultūrinio palikimo liudytojų, saugomų Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje. Sužinojo, kaip per 100 metų aplinkos kaita ir kontekstai turėjo įtakos meno vystymuisi. Apsilankė Jurgio Mačiūno Fluxus kabinete, kuriame galėjo savarankiškai patyrinėti „Flux-Kit“ lagaminus bei rašyti laiškus.
II klasių gimnazistai  rinkosi į VDU KTF rūmus, kur vyko integruota dorinio ugdymo ir SLURŠ programos pamoka „Pagarbus santykis su savimi ir savo vaisingumu“. Susitikimą vedė Kauno šeimos centro lektorė, vaisingumo sistemos pažinimo mokytoja I. Vuosaitytė, kuri priminė pagrindines vaisingumo sistemos funkcijas, atsakė į gausius moksleivių klausimus. Kokį gyvenimo būdą rinktis siekiant saugoti vaisingumo dovaną? Ar kontracepcija reguliuodama vaisingumo procesus, „nenureguliuoja“ mąstymo?
III, IV klasių gimnazistams netradicinė dorinio ugdymo pamoka-susitikimas vyko VDU KTF rūmuose Maironio auditorijoje.
Vienuoliktokams fakulteto dekanas doc.dr. B.Ulevičius skaitė paskaitą „Pašaukimas į šeimą”. Lektorius pasidalino ne tik įžvalgomis apie vyrų ir moterų skirtumus, bet ir savo santuokinio gyvenimo pavyzdžiais ir praktiniais patarimais.
Dvyliktokams doc.dr. B.Ulevičius skaitė paskaitą „Mirties samprata filosofiniu ir krikščionišku požiūriu“. Lektorius kalbėjo apie gyvenimo prasmę ir kaip išgirsti savo autentiškus tikslus. Pasiūlė kasdienę praktiką: skirti bent 10 minučių savo gyvenimo patirčių apmąstymui tyloje. Maži žingsniai, teisingi pasirinkimai formuoja įgūdį pasirinkti vis didesnį gėrį savo gyvenime.
Muzikos mokytojai Kauno Kristaus prisikėlimo Bazilikoje pristatė vargonų instrumentą, jo skambesius. Mokiniai turėjo galimybę patys pabandyti pagroti vargonais. Antroje muzikos edukacijos dalyje moksleiviai buvo supažindinti su kūno perkusijos specifika, praktiškai išbandė šią techniką ir atliko grupines ritmines improvizacijas. Moksleiviai dalyvavo šokio edukacijoje „Sceninio šokio ir emocijų valdymas“, kuri vyko Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykloje. Edukaciją vedė choreografė Irina Lazauskienė. Susitikimo metu mokiniai mėgino pavieniui ir grupėse improvizuoti ir komponuoti šokio raiškos judesių sekas, perteikė emocijas per improvizacines užduotis ir choreografijos kompozicijas.

Loading