VDU – mokinių konferencija „Keičiasi pasaulis – keičiasi žmogus“

Vytauto Didžiojo universitetas kviečia dalyvauti Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 9–12 (gimnazijų I–IV) klasių mokinių konferencijoje „Keičiasi pasaulis – keičiasi žmogus“, kuri vyks 2023 m. kovo 1 d. (trečiadienį).

Konferenciją organizuoja VDU „Rasos“ gimnazija ir  Vytauto Didžiojo universitetas. Konferencijos tikslas yra ugdyti  mokinių pažinimo, kultūrinę ir komunikavimo  kompetencijas, skatinti domėtis literatūros ir istorijos sąveika.

Pranešimų temos:

  • Tautinio identiteto paieška istorinio virsmo akivaizdoje.
  • Žmogaus santykis su tradicine kultūra.
  • Asmenybės ir istorijos santykis.
  • Kintančio pasaulio įtaka asmenybės formavimuisi ir raidai.
  • Vertybių kaita kintančiame pasaulyje.
  • Istorijos nulemti visuomenės ir individo santykių pokyčiai.
  • Žmogaus likimas istorijos girnose.

Konferencijos data: 2023 m. kovo 1 d. (trečiadienis).

Konferencijos vieta: Vytauto Didžiojo universiteto VDU daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras ( V.Putvinskio g. 23) ir Pedagogų rengimo centras (K. Donelaičio g. 52).

Dalyvių registracija: 9.30–9.55 val. Vytauto Didžiojo universiteto VDU daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (V.Putvinskio g. 23), pirmame aukšte.

Konferencijos atidarymas: 10 val. VDU daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre, V.Putvinskio g. 23.

Plenarinį pranešimą ,,Žmogus, lemtis ir jo klausa visuomenės balsui?“ skaitys Vytauto Didžiojo universiteto atstovas, sociologas dr. Dainius Genys.

XX a., buvo negailestingas išbandymais mūsų mažai tautai, tačiau atlaikėme ir šiandien džiaugiamės laisve bei nepriklausomybe. Istorija nestovi vietoje ir šiandien vėl gyvename trapios tikrovės apsuptyje – karas, klimato kaita, nelygybė ir miglota ateitis daliai visuomenės gali kelti nerimą. Šiandieninės jaunuomenės patiriama įtampa ieškant atsakymo į klausimą – kaip at(si)liepti visuomenės lūkesčius niekur nedingo. Kodėl visuomet (?!) gyvename taip kai gyvename, o ne visuomet (?!) taip kaip norime? Kiek (ir kada) esame pajėgūs keisti visuomenę, o kada nesame gabūs atsispirti visuomenės lūkesčiams? Pranešimo metu grįžtama prie vieno iš kertiniu klausimų sociologijoje – ar individas kuria visuomenę ar jis pats yra visuomenės produktas? Pranešimo metu bus aptariami kai kurių didžių lietuvių nuotykiai ir jų jaunystės pasirinkimai asmeninės ir visuomenės gerovės akistatoje.

11.00–13.30 val. darbas grupėse/sekcijose Pedagogų rengimo centre (K.Donelaičio g. 52). Pranešimai bus paskirstyti į sekcijas/grupes pagal jų temas. Dalyvauja pranešėjai ir juos parengę mokytojai. Darbą sekcijose moderuoja VDU dėstytojai ir studentai.

Pasiruošti konferencijos pranešimams padės Vytauto Didžiojo universiteto lituanistikos katedros dėstytojai. Konferencijos dalyviai bus kviečiame į nuotolinius susitikimus.

Konferencijos nuostatai

Registracija į konferenciją vyksta iki 2023 m. vasario 17 d.

KONFERENCIJOS PROGRAMA (bus paskelbta pasibaigus dalyvių registracijai)

Daugiau informacijos teikia Danguolė Vaitmonienė. El. paštas: danguole.vaitmoniene@vdurasosg.lt

Informuojame, kad renginyje gali būti filmuojama ir/ar fotografuojama ir Jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.

Loading