Gamtos mokslų diena

Birželio 7 dieną VDU „Rasos“ gimnazijos I-ų klasių mokiniai gamtos mokslų dieną praleido VDU botanikos sode. Gimnazistai dalyvavo orentaciniame žaidime, kurio metu reikėjo ieškoti tam tikrų augalų, fotografuoti juos ir atsakyti į klausimus. VDU botanikos sodas yra vienas iš gražiausių mieste, kuriame galima pamatyti daugybę skirtingų augalų rūšių. Tai buvo puiki vieta mokiniams išmokti daugiau apie mūsų gamtą ir jos grožį. 

 

II-ų klasių gimnazistai lankėsi Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje, kur apžiūrėjo XIX a. pab. Lietuvos miesto vaistinę, susipažino su vaistinės struktūra: oficina, koktorija, vaistingųjų medžiagų atsargų kambariu, laboratorija, rūsiu, gydytojų kabinetais. Visi įdomiai ir naudingai praleido laiką bei papildė savo žinių bagažą.

  

III-ų klasių gimnazistai dalyvavo edukacijose ir išklausė įvairias gamtos mokslų paskaitas, kurios vyko Kauno Kolegijos Technologijų fakultete, Kauno Technikos kolegijoje, Kauno Technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultete. Moksleiviai patrauklia forma susipažino su pačiais įdomiausiais ir didingiausiais pasaulio pastatais ir jų statybos istorija paskaitoje „Pažink dabarties ir ateities statybą“.
Išklausė paskaitą „Nugaros smegenų laidai: tikrovė ir svarba“, kurioje sužinojo, kaip sunkiai dirba nervų sistema, kai mes valgome, rišamės batų raištelius, skaitome. Visą šį kruopštų darbą valdo galvos ir nugaros smegenų laidų sistema.
„Žaibas – gamtos stebuklas ar kasdienybė?“ Edukacijos dalyviai sužinojo apie žaibų tipus, kaip nuo jų apsisaugoti ir kaip su jais susidraugauti. Stebėjo laboratorijoje gaunamus jonizacinius, kibirkštinius, elektros lankinius, slystančius žaibus bei elektrinį vėją.
Moksleiviai edukacijos „Mokslo įrankiai“ metu tobulino savo laboratorinius įgūdžius, išmokdami naudotis labaratorinėmis pipetėmis. Lektorė aiškino apie DNR, apie erkių nešamas ligas ir kaip galima atpažinti, ar erkės jas neša, naudojant gelines elektroforezės tyrimo metodą. Mokiniai tyrė ar erkės DNR yra užkrėsta Laimo ligos virusu ir domejosi šios paslaptingos ligos atsiradimu ir eiga.
Šios patirtys paskatino aistrą eksperimentams ir gamtos mokslams.

Loading