„Vokiškų dainų konkursas 2023“

Lapkričio 17 d. paaiškėjo Kauno miesto mokinių „Vokiškų dainų konkurso 2023“ nugalėtojai. Labai džiaugiamės ir sveikiname VDU „Rasos“ gimnazijos abiturientę Danielę Sabeckytę (IVE) užėmusią III-čiąją vietą. Konkurse Danielė atliko Franz Schubert „Ave Maria“. Būtent VDU „Rasos“ gimnazijoje dirbo šio konkurso vertinimo komisija, susidedanti iš penkių narių: dvi vokiečių kalbos mokytojos (Lina Milkintienė iš Kauno jėzuitų gimnazijos, Kristina Bielskienė iš VDU „Rasos“ gimnazijos) bei trys muzikos mokytojai (Violeta Belevičiūtė iš Kauno „Vyturio“ gimnazijos, Jolanta Bernotaitienė iš Kauno Tado Ivanausko progimnazijos ir Ramūnas Baranauskas iš VDU „Rasos“ gimnazijos).
Konkurso dalyvius komisija vertino nuotoliniu būdu, t.y. visos dainos buvo nufilmuotos. Kai kurios jų buvo nufilmuotos paprastai – savo mokyklos aktų salės scenoje ar klasėje kaip koncertinis variantas. Galima buvo konkursui sukurti ir muzikinį vaizdo klipą. Taigi, komisija dalyvius vertino dviejose kategorijose: filmuotas koncertinis variantas ir vaizdo klipas.
Vokiškų dainų konkursą kiekvienais metais organizuoja Kauno miesto vokiečių kalbos mokytojų metodinis būrelis ir Kauno švietimo inovacijų centras. Šiemet konkurse dalyvavo mokiniai iš Kauno jėzuitų gimnazijos, Kauno „Vyturio“ gimnazijos, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos, VDU klasikinio ugdymo mokyklos, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos, Vytauto Didžiojo universiteto “Rasos” gimnazijos. Dalyvių amžius
įvairus: nuo penktokų iki dvyliktokų.
Konkurso dalyviai atliko po vieną vokiškai kalbančių šalių autorių kūrinį vokiečių kalba. Skambėjo įvairaus žanro dainos: nuo liaudies, bažnytinių, klasikinių iki pop-stiliaus. Skambėjo solistų, ansamblių atliekamos dainos.
Sveikiname konkurso nugalėtojus! Koncertinio varianto kategorijoje pirmą vietą laimėjo vokalo studija „Fortūna“ iš Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos. Antra vieta atiteko Mantui Alšauskui (Kauno „Vyturio“ gimnazija). Trečią vietą užėmė Danielė Sabeckytė iš VDU „Rasos“ gimnazijos. Video klipų kategorijoje pirmąją vietą laimėjo dešimtklasių gimnazistų būrys iš Kauno Jono Jablonskio gimnazijos. Vos vienu tašku nuo jų atsiliko ir antrąja vieta džiaugiasi Atėnė Goštautaitė iš Kauno jėzuitų gimnazijos. Trečiąją vietą VDU klasikinio ugdymo mokyklai iškovojo Vaiva Damarackaitė su Lidija Jurkšaite.
Visi šie konkurso nugalėtojai atstovaus Kaunui
respublikiniame vokiškų dainų festivalyje, kuris vyks gruodžio 1 d. Vilniuje.

Loading