Svečiuose – poetė, prozininkė, muziejininkė, Trečiojo amžiaus universiteto Literatūros fakulteto dekanė Aldona Ruseckaitė

Balandžio 17 d. gimnazijoje svečiavosi poetė, prozininkė, muziejininkė, Trečiojo amžiaus universiteto Literatūros fakulteto dekanė Aldona Ruseckaitė. Gimnazijos aktų salėje susirinko gausus būrys 4-ų klasių gimnazistų ir mokytojų, kur kūrėja pristatė knygą EMMI, kurios pavadinimas sudarytas iš keturių pirmųjų Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterų vardų raidžių – motinos Magdalenos, sesers Magdalenos, žmonos Emilijos ir mūzos Irenos.

Po susitikimo aktų salėje A. Ruseckaitė apsilankė lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ekspertės Genovaitės Armonienės pamokoje, kur gimnazistams pristatė svarbiausius Salomėjos Nėries gyvenimo ir kūrybos aspektus.

Po šių dviejų susitikimų gimnazijos skaitykloje viešnia pasidalino savo kūrybine patirtimi su mokytojais. Rašytojos talentas ir kūrybiškumas įvertintas ne viena literatūrine premija. Autorės kūrybos kraitėje ypatingą vietą užima biografiniai romanai apie garsiąsias lietuvių literatūros asmenybes – Žemaitę, Maironį, Salomėją Nėrį, Vytautą Mačernį, Vincą Mykolaitį-Putiną, parašyti remiantis archyvine medžiaga. Tai prasmingas ir paveikus dokumentikos ir meninio žodžio junginys, suteikiantis galimybę gilintis į lietuvių literatūrą, kūrybiškai pažvelgti į ugdymo(si) procesą.

 

Loading