Džiaugiamės ir sveikiname!

Šiandien minimos Lietuvos narystės NATO 18-osios metinės. Ta proga Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijoje įvyko jau tradiciniu tapusio IV mokinių rašinių konkurso „Mes esame NATO“ laureatų apdovanojimų šventė. Kasmet darniai suskamba Lietuvos jaunosios kartos atstovų, užaugusių jau nepriklausomoje valstybėje, mintys apie mūsų narytės NATO reikšmę.

 Jau trečius metus šiame konkurse dalyvauja ir prizines vietas laimi Deimantas Saročka, VDU „Rasos“ gimnazijos II d klasės mokinys. Šiemet jo rašinys „Nato saugumo iššūkiai ir pajėgumai“  užėmė II vietą. Sveikiname!

„Šiomis dienomis demokratiškasis, modernusis pasaulis laiko itin svarbų egzaminą, kurio rezultatai vienaip ar kitaip paveiks visų mūsų gyvenimą. Gavome labai aiškų signalą, jog jau nebegyvensime taip, kaip iki šiol. Tačiau aišku viena – NATO yra kaip niekad galinga ir pasiruošusi. Žmonės, kurie dirba šios organizacijos aukščiausiose strateginėse pozicijose, vienareikšmiškai žino, ką daro, ir yra verti pagarbos. Palaikymas šiuo sudėtingu laikotarpiu yra labai svarbus tiek aljansui, tiek ir Ukrainos kovotojams, kurie šiuo metu priešinasi ir gina ne tik savo, bet ir visos demokratinės Europos laisvę. Ne veltui sakoma: „Tikras karys kovoja ne dėl neapykantos priešui, bet dėl to, kad myli tuos, kas likę namuose.“ Dabar privalome būti vieningi ir susitelkę. Tai yra kelias į mūsų visų pergalę. Nenuvertinkime savęs, nenuvertinkime savo sąjungininkų, nenuvertinkime Ukrainos kovotojų, taip pat ir savo priešo. Ir atminkime, jei reikės, kiekvienas esame karys.“ (iš Deimanto rašinio)

https://www.facebook.com/LRKAM/posts/337343068429762

 

Loading