Sveikiname Lietuvos mokyklų pirmosios medicinos pagalbos varžybų nugalėtojus!

Balandžio 7 d. Kauno „Santaros“ gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų pirmosios medicinos pagalbos varžybos. Varžybose dalyvavo 52 komandos iš 35 Lietuvos mokymo įstaigų. Po ilgų ir sudėtingų varžybų pirmąją vietą iškovojo VDU „Rasos“ gimnazijos komanda: Marius Bložė (3B kl.), Atėnė Kalnėnaitė (3B kl.) ir Deimantas Saročka (3D kl.). 
Gimnazistai turėjo išspręsti penkias praktines užduotis ir parašyti teorinių žinių testą. Užduotys buvo atliekamos naudojantis pirmosios medicinos pagalbos vaistinėlėje esančiomis priemonėmis, dalyviai taip pat turėjo taikyti pirminį (ABCDE) nukentėjusiojo ištyrimą bei pademonstruoti turimus pirmosios medicinos pagalbos įgūdžius. Dalyvius vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš profesionalių paramedikų ir skubios medicinos pagalbos studentų.
Renginį apsilankymu pagerbė aukščiausi šalies politikai – sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.
Marius, Atėnė ir Deimantas puikiai pasirodė, jiems teko pritaikyti savo turimas žinias ir greitai priimti sprendimus. Komanda buvo apdovanota Diplomais, medaliais, nugalėtojų taure ir gausiais rėmėjų prizais. 
 
Biologijos mokytoja Loreta Kalvinskienė
   
 

Loading