Netradicinė tiksliųjų mokslų diena „Tikslieji mokslai ateičiai“

Balandžio 11 d. netradicinę tiksliųjų mokslų dieną „Tikslieji mokslai ateičiai“ 4-tų klasių gimnazistai dalyvavo paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose Žemės ūkio akademijos matematikos skyriuje, Kauno kolegijoje ir Kauno technikos kolegijoje. Mokiniai sužinojo, kad kriptografija naudojama ne tik kriminologijoje, bet skaitmeninės informacijos kodavime. Taip pat, kaip koduojamas ir kaip veikia skaitmeninis parašas, kas yra duomenų apsauga. Ketvirtokai domėjosi matematikos pritaikymu pasaulyje, profesijų pasirinkimais baigus matematikos studijas ir dirbtinio intelekto svarba bei galimybėmis.

I klasių gimnazistai lankėsi A. ir P.Galaunių namuose-muziejuje, kur dalyvavo edukacijoje „Mandalos kūrimas“. Mokiniai piešė mandalas iš įvairių geometrinių figūrų, o po to specialaus smėlio pagalba jas spalvino. Pirmokai pagilino braižymo ir geometrijos žinias, kurios pravers matematikos ir braižybos pamokose. 

II klasių mokiniai lankėsi KTU „Santakos“ slėnyje, kur išklausė KTU E. mokymosi technologijų centro vadovo Gyčio Cibulskio paskaitą „Technologiniai įrankiai ugdyme, dirbtinio intelekto (DI) panaudojimas“. Buvo pademonstruotos DI naudojimo galimybės: gimnazistams išrinkus temą ir parinkus dainos stilių, DI sukūrė dainą.  Gimnazistai pamatė ir sužinojo labai daug naujų, įdomių ir naudingų dalykų. Šis apsilankymas KTU universitete mums labai padėjo sužinoti daugiau apie šiandienos technologijas ir inovacijas.

III klasių gimnazistai dalyvavo paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose KTU Informatikos fakultete ir VU Kauno fakultete. Užsiėmimų metu gimnazistai susipažino su turinio valdymo sistema WordPress, grupėse kūrė savo svetaines. Susipažino su 3D grafikos ir kompiuterinės animacijos kūrimo ir redagavimo programa Blender. Sužinojo, kaip galima rinkti ir panaudoti vartotojų asmeninius duomenis, kas yra fišingas ir kaip jį atpažinti. Taip pat dalyvavo KTU organizuotoje programavimo pamokoje. Užsiėmimo metu susipažinome su informacinėmis sistemomis, grupėse kūrėme savo svetaines. Tikimės, kad pažintis su populiariomis svetainių kūrimo programomis sudomins mokinius toliau domėtis IT mokslais. Dėkojame buvusiai gimnazijos mokinei Neringai Kelpšaitei, KTU akademinei padėjėjai už bendradarbiavimą ir paskaitų organizavimą.

IV kl. gimnazistai dalyvavo netradicinio ugdymo dienoje: Kauno Technologijos Kolegijos dėstytojas pristatė Kriptografijos mokslą. Sužinojome, kad kriptografija naudojama ne tik kriminologijoje, bet skaitmeninės informacijos kodavime. Susitikimo metu sužinojome kaip koduojamas ir kaip veikia skaitmeninis parašas, kas yra duomenų apsauga. Taip pat lankėsi Žemės ūkio akademijos matematikos skyriuje, kuriame domėjosi matematikos pritaikymu pasaulyje, profesijų pasirinkimais baigus matematikos studijas ir dirbtinio intelekto svarba bei galimybėmis.

Loading